BH på torso

Vad är speciellt med en MeoBH?

MeoBH har ett yttertyg av bomullsjersey med en bred resår nertill som gör att BHn inte stramar. Jerseyns elasticitet ger lagom stagda. Det finns inga hårda band eller kanter som kan skava mot huden. MeoBH är framknäppt.
Fodret är av ullfrotte från Woolpower, ett material av hög kvalitet, ullfrottens öglor gör att luft tillförs till strålområdet och ullens naturliga fett verkar lenande mot huden. Ullfett är bra vid läkning av lindriga brännskador och hudskador och lufttillförsel bidrar till läkning och lindring.

MeoBH efter bröstcanceroperation

MeoBHn har protesfickor för de som opererat bort hela bröstet men fungerar lika bra om man bara gjort en tårtbitsoperation.

MeoBH kan med fördel användas redan direkt efter operationen då den håller den temporära protesen av skumplast på plats utan att sitta åt för hårt. Efter operationen är operationsområdet svullet, ömt och känsligt då man skurit av många nerver och en konventionell BH känns för hård. Då passar MeoBHn bra.

MeoBHn är framknäppt för att underlätta av- och påtagning. Detta är viktigt speciellt när man är nyopererad och kan ha svårt att lyfta armarna.

 


Vi rekommenderar MeoBH redan från läkningsfasen efter operationen och under samt efter strålbehandlingen. Strålskadorna brukar sitta i ett par tre veckor efter behandlingens slut. 

Ull? Blir inte det varmt? Kliar det inte?

Nej, inte den här ullen. Den är av yppersta Merinoull och innehåller 60% luft. Den isolerar dock bra mot kyla men utan att kännas varm och svettig.


    

   

Läs mer om: