MeoBH som värmeBH

Vem har inte frusit om brösten när det varit kallt ute? 
Bröstvårtorna blir hårda och gör ont och det kan skava mot BHn.

Med sitt foder av merinoullfrotté av hög kvalitet från Woolpower har MeoBH en mjuk och behaglig yta mot kroppen som inte skaver. Ullfrottén är av merinoull och har en isolerande funktion samtidigt som den transporterar bort fukt.

Materialet är en stickad frottévara där ena sidan är slätstickad och den andra består av frottéöglor. Materialet med sina fluffiga frottéöglor i kombination med ullens krusiga fiber bildar en trikå som binder mycket luft. Upp till 80 % av materialet består faktiskt av luft vilket gör att det har en mycket god förmåga att isolera den egna kroppsvärmen. Ju större luftskikt man kan hålla kvar runt kroppen, desto mer värme kan man behålla.

Luft leder inte bort värme i någon större utsträckning men det gör textil. Den luftiga trikån har få kontaktpunkter mot kroppen vilket gör att det finns få punkter där kroppsvärmen kan ledas bort.

Det luftiga materialet släpper lätt igenom fukt ut från kroppen. När kroppen blir svettig ökar trycket innanför kläderna. Fuktmolekylerna strävar då utåt där luften är kallare och trycket lägre. Är materialet då glest och fibrerna har rätt egenskaper så hjälper de fukten att transporteras bort från kroppen.

Materialets mjuka frottéyta kan bäras direkt mot huden. Det ger maximal nytta då materialet håller kvar kroppsvärmen samtidigt som det hjälper kroppen att absorbera och transportera bort svett och håller kvar kroppsvärmen, även när materialet är fuktigt.