Meo Amningsbehå


Det behövs inte direkt kyla för att få mjölkstockning. Det räcker med en lätt sommarvind om man är känslig. Värme och skydd mot drag är nödvändigt för att förebygga och behandla lindrigare mjölkstockning.

MeoBH har ett yttertyg av bomullsjersey med en bred resår nertill som gör att BHn inte stramar. Jerseyns elasticitet ger lagom stagda. Det finns inga hårda band eller kanter som kan skava mot huden. Eventuella amningskupor sitter på plats i fickorna och glider ej runt.

Fodret är av ullfrotte från Woolpower, ett material gjort av merinoull av hög kvalitet. Materialet är en stickad frottévara där ena sidan är slätstickad och den andra består av frottéöglor. Materialet med sina fluffiga frottéöglor i kombination med ullens krusiga fiber bildar en trikå som binder mycket luft. Upp till 80 % av materialet består av luft vilket gör att det har en mycket god förmåga att isolera den egna kroppsvärmen. Ju större luftskikt man kan hålla kvar runt kroppen, desto mer värme kan man behålla.

Ullfrotten isolerar mycket bra mot kyla man utan att kännas varm och svettig, och är därigenom utmärkt som förebyggande och behandling av lättare mjölkstockning.
Ullfrottens som är gjord av yppersta merinoull ger en mjuk och behaglig yta utan att klia.

MeoBHn är framknäppt. BHn kan användas både med och utan konventionell amningsbehå under. 

Vid amning knäpper hakar man upp alla hyskorna utom de 2 nedersta. På så sätt är det lätt att haka ihop MeoBHn efter avslutad amning.